Házirend és fontos tudnivalók vendégeinknek

Üdvözöljük az ArigatoApartmanban Balatonakarattyán!

 

A következő házirend célja, hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérjük, legye szíves a házirendet elolvasni.

Kérdés esetén állunk rendelkezésére a következő elérhetőségek egyikén:

Telefon: +36-30-647-9195 (magyar)

WhatsApp, Viber: +43-699-11060985 (magyar, angol, német)

E-mail hello@arigatoapartman.hu

A foglalásával Ön elfogadja, hogy a házirend pontjait tudomásul vette és törekszik azok betartására.

A vendégházunkat magánszállás keretein belül működtetjük. NTAK regisztrációs száma: MA23060646

arigato apartman balatonakarattya
Check-in és Check-out

Check-in: 15:00 után

Check-out: 10.00 előtt

Kérjük az érkezés-távozás időpontját előre jelezni.

 

Ingyenes parkolás

A ház előtt 3 autó számára van elegendő hely parkolni. A parkolás az utcában ingyenes.

Wifi: gyors és megbízható

A gyors internetnek hála nincs akadálya akár a home-office munkavégzésnek sem.

Kontakt mentes átvétel

A tulajdonos nem tartózkodik a helyszínen. Kulcsok átadása kódos beléptetéssel, kulcsszéffel működik.

Érkezés előtt a vendég köteles a szállásadónak átadni (elektronikusan) adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). Ezeket szállásadó köteles az illetékes hivatalok rendelkezésére bocsátani. Vendégeink a szobákat csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el!

A teljes részvételi díj alatt az előre lefoglalt napokat értjük, abban az esetben, ha úgy döntenek, az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban a pénzt visszafizetni. Tartózkodás meghosszabbításának kívánsága esetén kérjük azt írásban jelezze, szabad kapacitás esetén igyekszünk annak eleget tenni.

A szállás az érkezés napján 15.00 után lehet elfoglalni. Az érkezés körülbelüli idejéről kérjük, szíveskedjen tájékoztatni, mert a szálláson riasztó rendszer működik, amelyet a szállás szabadon bocsátásának idejére deaktiválunk. Amennyiben a szállás kitakarítva rendelkezésre áll már 15:00 előtt, a szállást korábban is el lehet fogadni, de ebben az esetben mindenképp lépjen a szállásadóval kapcsolatban, hogy ezt megerősítsük.

A távozás napján 10.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet, ellenkező esetben felárat számolunk fel, melynek összege 15.000.-Forint. Kérjük, az időpontokat szíveskedjenek komolyan betartani, mert gyakran a check-out napján az új vendégek érkezése várható, akik számára az apartmant tisztán, kitakarítva adjuk át.

Vendégeink érkezéskor apartman és kapukulcsot is kapnak, amelyet a kihelyezett kulcsszéfeken keresztül tudnak átvenni. A távozás napján kérjük, a kulcsot ugyanabba a kulcsszéfbe szíveskedjenek visszahelyezni, ahonnan kivették és a széf kombinációs zárát összekeverni, hogy mások számára ne legyen a széf nyitható. A kulcsszéfek kombinációját rendszeresen változtatjuk és kizárólag a tulajdonos, apartman menedzser, takarító személyzet és az illetékes vendég ismeri.

A szálláshelyen látogatókat kizárólag napközben lehet fogadni. Nem regisztrált vendég éjszakai tartózkodása nem megengedett, mivel minden vendég adatát a szálláshely köteles az illetékes hatóságnak bejelenteni és utána az idegenforgalmi adót megfizetni.

A csendrendeletre és a többi vendégünkre, szomszédokra való tekintettel kérjük, mindenféle zajos tevékenységet legyenek szívesek mellőzni! Kérjük, hogy éjszakai illetve hajnali hazaérkezéskor csendben közlekedjenek az épületben.

Szobáinkban, a teljes apartmanban dohányozni tilos, csak az udvaron és a teraszon megengedett. (Ez minden alternatív dohánytermékre is vonatkozik.) A csikkeket kérjük, szíveskedjenek a kioltást követően a szemetesbe kidobni.

Állatokat csak a tulajdonos engedélyével szabad a szálláshelyre behozni. Kisállatot kaució mellett lehet az apartmanba hozni, melynek összege 30.000-ft. Ha károkozás nem történt, ezt az összeget 5 munkanapon belül visszautaljuk a vendég részére.

A szobákban hagyott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Kérjük, hogy figyeljenek a rendre, óvják a ház berendezését, és azokat ne vigyék ki az apartmanból (pl: matrac, törölköző, kispárna, takaró).

Az apartman elhagyásakor, kérjük zárják el a vizet, villanyt, csukják be az ablakot, és zárják be az ajtót!

A szobákba tilos bevinni bármiféle gyúlékony anyagot, eszközt!

A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

Kérjük vendégeinket, hogy a szobákban ne étkezzenek! Étkezésre használják a konyhát, étkezőt, melyet kérjük, tartsanak tisztán!

Vendégházunkban részben szelektíven gyűjtjük a hulladékot! Kérjük, a műanyagot, alumíniumot az e célra kihelyezett sárga színű zsákokba és kukákba helyezzék, amelyet a mosogató alatt találnak.

Fenntartjuk a jogot a vendégkörünk megválogatására. Ittas állapotú, agresszív hajlamú vendégeket nem fogadunk! Bár személyesen nem tartózkodunk az ingatlanban, de a szomszédok hangos veszekedés, kiabálás, agresszív viselkedés hallatán azt jelezhetik számunkra, vagy az illetékes hatóságok számára.

A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet.

A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

Amennyiben elégedettek a szállás szolgáltatásaival, kérjük írjanak véleményt online felületeinken. Bármilyen panaszt figyelembe veszünk, és megoldunk személyesen, munkaidőben 09.00-től 20.00-ig.

Bejelentkezés és Kijelentkezés

A szálláshely az érkezés napján 15.00 órától az elutazás napján délelőtt 10.00 óráig áll rendelkezésre.

 Abban az esetben van lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalására, illetve a távozás napján tovább maradásra, amennyiben a szállásadóval előzőleg ezt pontosan írásban leegyeztetette. Kérjük, vegye figyelembe, hogy Ön előtt és Ön után is lehetséges, hogy a szálláshely ki van adva, abban takarítás, előkészítés zajlik, ezért az időpontokat szigorúan tartsa be. 

A lefoglalt időpont idő előtti elutazása esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

 A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe, amelyet a tulajdonos előzetes egyeztetés nélkül ellenőrizhet. Ennek az az oka, hogy a tulajdonos a vendégek dokumentumait (fényképes igazolvány+ lakcímkártya) a hatóságok által üzemeltetett Vendégem.hu alkalmazásba köteles feltölteni és minden 18 év feletti vendég után idegenforgalmi adót fizetni. Ezért a vendég köteles az említett adatok rendelkezésre bocsátása és a fényképes igazolvány és lakcímkártya másolatának előzetes elektronikus elküldése, amelyet a szállásadó felölt az említett felületre.

A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsokat a kulcsszéfekbe le kell adni, és a széf számkombinációját elállítani, hogy más ne juthasson a kulcsokhoz. Check-out várható időpontjáról előre tájékoztassa a szállásadót!

Csecsemő részére utazó ágyat vagy kiságyat előzetes bejelentésre tudunk biztosítani.

Fizetés

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése a szálláshely átvétele előtt teljes összegben elektronikusan történik. Foglaláskor köteles a vendég a szállásdíj felét megfizetni, majd 48 órával az érkezés előtt a fennmaradó összeget. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.

 Fizetési módok: előre utalás.

 Az idegenforgalmi adó összege: 510/ ft/ fő (minden 18. Életévét betöltött személy köteles idegenforgalmi adót fizetni.)

 

Szobák, berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a kéztörlőket, plédeket, ágyneműt stb. a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni nem lehet.

 Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy törekedjenek a berendezés, falak, felületek tisztán tartására.

 A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.

 A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy klíma, villany, sütő lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva.

 Bármilyen meghibásodást észlel, kérjük haladéktalanul jelezze a megadott elehetőségek egyikén.

 Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles írásban jelezni és az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

 A vendégek által a nem rendeltetésszerű használattal okozott kárért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, a kárt közvetlenül meg kell téríteni a szállásadónak.

 Elutazáskor az apartmanban, szobában kérjük, törekedjenek a tisztaságra, és lehetőleg ne hagyjanak mosatlan edényt, ill. szemetet.

 Az apartmant a vendégek tisztán kapják meg, ottlétük alatt maguknak kell takarítani, erre takarító szereket, kézi elektromos porszívót és felmosót rendelkezésre bocsátunk.

 

Parkoló, Dohányzás

Az apartman előtt az utcán 3 autó számára van ingyenes parkolási lehetőség.

Kérjük, szíveskedjék a szomszédok kocsibejárója elé nem parkolni, az utcán számtalan lehetőség áll parkolásra. 

 A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS!

 Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás, amely a kertet és a teraszt foglalja magába!

 Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék, miután ellenőrizték annak eloltását.

 Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni. Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.

 

 

 

 

Étkezés, szemételhelyezés

Az apartmanok felszerelt konyhával rendelkeznek, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat! Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában, és az étkezőben tegyék! 

A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merülne fel a tisztasággal jelezze az apartman átvételekor írásban. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk, a takarítását egy megbízott takarító személyzet végzi. Kérés esetén, hosszabb tartózkodás alkalmával kérhető takarítás, amely költségét a vendég köteles fizetni.

A háztartási szemét gyűjtése az apartmanoknál a konyhában elhelyezett szemetesekben lehetséges.  

A szemetet vasárnap viszi el a hulladékgazdálkodó cég Balatonakarattyán, ezért kérjük a kukákat szombat este kihelyezni az utcára. Kérjük akkor is szíveskedjék a kukát szombat este kihelyezni, ha amúgy rövid időn belül távozva, ezzel is segítve azt, hogy az Ön után érkező vendégek is zavartalanul használhassák a kukát.

Parkoló, Dohányzás

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó grillezőben, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet, saját felelősségre, nagykorú felügyelete mellett.

 A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére.

Minden apartman rendelkezik klímával. Kérjük, azt kizárólag akkor használják, ha az apartmanban tartózkodnak. Jelenlétük nélkül kérjük a klímát kikapcsolni. Az apartman pillanatok alatt lehűl és Földünk erőforrásai végesek, gazdálkodjunk vele úgy, hogy a jövő generációja is élvezhesse azt.

Háziállat behozatalára a szállásadóval történő előzetes egyeztetés után van lehetőség melynek előzetésen fizetendő kaució vonzata van, 30.000.-ft.  Minden esetben kérjük az állat gazdáját, hogy az állattal kapcsolatos igazoló dokumentumot hozza magával, a biztonságát szavatoló egyéb kiegészítő felszereléssel együtt. Tulajdonos teljes felelősséggel tartozik a háziállat után.

 

 

 

 

 

 

 

Z

A szobában felejtett értékeket nem áll módunkban megőrizni, ezért távozás előtt szíveskedjenek az apartmant ellenőrizni.

A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.

A környék nyugalmának biztosítása miatt, az apartmanokban és a szobákban 22.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy zenét hallgatni.

A szállásadó nem vállal felelősséget az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkoló autóban keletkezett sérülések stb.).

A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja.

A békés nyaralás érdekében kérjük legyenek tekintettel a felsorolt házirendi pontokra!

Jó pihenést és kellemes időtöltést kívánunk!